baksmälla.blogg.se

Ännu en bröllopstårta..

Kategori: Tårtor

Denna gång fick jag äran att göra en bröllopstårta åt en kollega.
Det blev chokladbotten fylld med drottningsmousse och spacklad med grädde.
Täckt med sockermassa från funcakes, dekorationerna är också gjorda i sockermassa. I sockermassan för rosorna så blandade jag i lite cmc som "förvandlar" vanlig sockermassa till gumpaste eller flowerpaste beroende hur mycket cmc du blandar i. Det gör att sockermassan kan kavlas tunnare och torkar lite snabbare.
 
 
D
 
Chokladtårtbotten:
4 ägg
4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
5 dl mjöl
1 dl kakaopulver
4 tsk bakpulver

Värm ugnen till 175 grader. Vispa ägg och socker och vaniljsocker tills det är vitt och fluffigt. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölken. Häll ner i äggblandningen, rör försiktigt till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser i en skål och blanda ner i smeten. Rör till en jämn smet. Häll smeten i smord och bröad form  (24cm) och grädda längst ner i ugnen i ca 40-45 minuter.
 
Drottningmousse:
Till 1 tårta ca 24cm. satsen räcker till 2 lager.
 
250g hallon
250g blåbär
1dl socker
2 dl grädde
2-4 msk marsanpulver (kallrörd)
 
Koka hallon, blåbär och socker till det blivit till en fast sylt. Låt svalna (den måste vara helt kall innan den blandas med grädden)
Vispa grädden hårt, du kan ha i en knivsudd bakpulver så kan du vispa grädden längre utan risk för att det blir smör.
Blanda i sylten och marsanpulvret i grädden. Marsanpulvret gör att moussen blir fastare. 
Låt stå kallt en stund innan du fyller tårtan.
Rosorna är lite lätt pudrade med silverpulverfärg för att ge lite lyster.
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: