Mjukt tunnbröd
Kategori: Bröd
Mjukt tunnbröd som gräddas i stekpanna. Perfekt för dom som saknar ugn. Jag brukar grädda det i ugnen på en pizzasten för att få ett lite krispigare bröd.
Extra gott blir brödet om man blandar ner lite brödkryddor i degen.

7½ dl mjölk
100g margarin
50g jäst
1 msk socker (jag brukar ta 1msk sirap istället)
1 tsk salt
2tsk bakpulver
ca 16dl rågsikt
Mjöl till utbakning
Gör så här:
Smält margarinen och tillsätt mjölken, värm till 37grader.
Smula jästen i en bunke och rör ut med degspadet. Tillsätt socker, salt, bakpulver och rågsikt, arbeta degen väl.
Låt jäsa övertäckt 30min.
Ta upp degen och knåda väl, dela i två delar och forma längder. Skär varje längd i 12 bitar. Kavla varje bit med en kruskavel till en rund kaka. Har du ingen kruskavel så går det lika bra att använda en vanlig kavel men nagga då degen med en gaffel.
Grädda i torr het panna ca 2min/sida. Låt svalna under bakduk. Lägg bröden ovanpå varandra för att bevara mjukheten.